Maailman suurimmat kulutustavaramessut eli Frankfurtin Ambiente esitteli sisustamisen ja lahjatavaroiden uutuuksia ja viimeisimpiä trendejä 4.811 näytteilleasettajan voimin. Keskeisinä sisustamisen teemoina Ambientessa nousivat esille sekä kodin rooli rentoutumisen tyyssijana että tarve digiajan vaatimaan liikkuvuuteen.

Monet kalustevalmistajat ovat ottaneet suunnittelun lähtökohdaksi kalusteiden helpon koottavuuden ja liikuteltavuuden. Rakenteeltaan sirot ja tyyliltään konstailemattomat kalusteet sopivat moneen miljööseen. Digiajan normivarusteet kuten tablettityynyt ovat kodin vakiovarusteita ja toimivat samalla värikkäinä sisustuselementteinä. Luonnon materiaalit, etenkin puu eri muodoissaan sekä hillityt pastellisävyt luovat sisustamiseen nostalgista tunnelmaa.

Trenditoimisto bora.herke.palmisano kokosi Ambienten näytteilleasettajille ja vierailijoille ohjenuoraksi neljä trenditeemaa:

ambiente_clarity

Clarity + lightness
Puhtautta ja yksinkertaisuutta sekä ripaus romantiikkaa. Vaaleansininen, limenvihreä ja pehmeät puusävyt sointuvat yhteen huomaamattomien valkoisten ja harmaiden vivahteiden kanssa. Yksinkertaiset muodot kulkevat käsi kädessä materiaalien ja pintojen hienostuneen eleganssin kuten kohokuvioiden ja reikäkudelmien kanssa.

ambienete_craft

Craft + cultur
Inspiraation läheitä ovat perinteinen matto- ja tekstiilitaide, keramiikka, korikudonta ja taidemaalaus. Eloisia ja intensiivisiä värejä kuten kamomillankeltaista, turmaliinin, punaviinin, indigon ja ruosteenruskean sävyjä tehostetaan vahvoilla harjanvedoilla. Niihin yhdistetään ilmeikkäitä hapsullisia tekstiilejä, abstrakteja graafisia kuvioita ja tuftattuja mattoja erikorkuisella nukalla. Yhteyttä luontoon korostavat huokoinen, hiekkainen keramiikka, voimakassyinen puu ja sisal, raffia, rottinki ja canvas-kangas.

ambiente_history

History + elegance
Tumman mahongin, keskiyön sinisen ja kaviaarinmustan sävyt ilmentävät historiaa ja fantasiaa. Niiden rinnalla teatraalisen värimaailman synnyttävät rosé, hohtava helmi ja kimalteleva pronssi. Materiaalien ja tekstuurien vuorovaikutus on hienopiirteistä: esimerkiksi korkeakiiltoinen suonikas marmori yhdistyy tummaan lakattuun puuhun. Valuraudan ja valuraudalta näyttävän alumiinin ohella valokeilassa ovat kupari, pronssi, messinki ja kromi. Ylellistä ilmettä täydentävät posliini, pehmeä nahka, sametti ja chenille.

ambienete_humour

Humour + curiosity
Rohkea sekoitelma värejä, kuten minttu, oranssi, rosé, toffee ja grafiitti, yhdistetään epätavallisiin materiaaleihin ja suoraviivaisiin muotoihin. Liikkuvat moniväriset efektit kulkevat rinta rinnan yksivärisillä matta- tai korkeakiiltopinnoilla. Peilifolio ja sateenkaaren väreissä kimaltelevat pinnat muodostavat kontrastin kiillottomalle kumille, silikonille, fleecelle, vaahtomuoville ja kierrätetylle muoville.

Seuraava Ambiente järjestetään 12.–16.2.2016 Frankfurtissa.
www.ambiente.messefrankfurt.com

Kuvat: Messe Frankfurt Exhibition GmbH